Sider

Faste læsere

søndag den 22. december 2013

Paleofarseret And

Efter jeg har ændret livsstil og har kastet mig over "stenalder kosten" er der lidt der skal ændres i mange af de opskrifter jeg plejer at bruge regelmæssigt. Ofte er det kun et spørgsmål om en enkelt ingrediens eller to hvilket ikke plejer at byde på større vanskeligheder.
På julemenuen har vi i de senere år haft en farseret and, men selve farsen indeholder jo brødkrumme og mel, hvilket ikke indgår i stenalder mad.


En glad and 
Man kan følge den sædvanlige fremgangsmåde ved udbeningen som beskrevet under den "gamle opskrift".
Det der udgør forskellen er selve farsen, som selvfølgelig kan tilpasses familiens smag og behag. Mit første forsøg tog afsæt i blomkål, som er et populært tilbehør i stenalder kosten:

Opskriften

400 gr. økologisk svinefars.
Et halvt blomkålshoved.
1 æg
1 stort madæble
1 lille løg
1 håndfuld udstenede svedsker 
1 tsk. salt
1 tsk. stødt langpeber (eller det peber man har)
Lidt klaret smør eller olivenolie.

Begynd med at rive blomkålen på den grove side af rivejernet. Kålen brunes af sammen med det hakkede løg på en stegepande, kødet tilsættes og brunes med et par minutter. 
Kom farsen i en skål og rør ægget i sammen med krydderierne, hvorefter det fyldes i anden sammen med æbleterninger og svedsker. Sy anden sammen med bomuldsgarn og gnid den udvendigt med salt og peber, hvorefter den sættes ind i en ovn som er forvarmet til 160 grader og steges i 2 - 3 timer, afhængig af størrelsen. De første 90 minutter steges anden med brystsiden nedad, hvorefter den steger færdig med brystet opad.

Den færdige and (jeg burde have klippet det yderste led af vingerne)

Den farserede and kan let skæres i pæne skiver og serveres både varm eller kold.
Server anden med lun rødkålssalat og ovnbagte rodfrugter - og husk at lave en god sauce af skyen som med fordel kan jævnes med "arrowroot" hvilket er en perfekt erstatning for de meljævninger som   
ikke er anvendelige i paleo maden.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar