Sider

Faste læsere

søndag den 13. september 2015

Knækbrød for stenalderfolk




Palæo knækbrød

 

I snart to år har knækbrød uden hvedemel, eller andre kornsorter forden sags skyld, været et fast indslag i den daglige kost. Det er utrolig let at lave og det smager fantastisk godt - dog var der et enkelt lille problem.
I den originale opskrift indgik 1 deciliter hørfrø som skulle males til mel og det er lettere sagt end gjort. Det viste sig meget lettere at blende/male frøene når det foregik sammen med de solsikkekerner der også skulle bruges. 
Det var stadigvæk ikke optimalt og det var nok kun en brøkdel af hørfrøene der reelt blev til mel.

I dag besluttede jeg at bruge mandelmel i stedet for malede hørfrø og opskriften ser nu ud som følger:

Ingredienser 

70 gram mandelmel/eller hørfrømel
1 dl solsikkekærner malet til mel
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 spsk Fiberhusk
3 dl vand
1 dl olivenolie

Fremgangsmåde

Først blandes de malede solsikkekerner og mandelmelet sammen med bagepulver og salt.
Herefter røres de øvrige kerner og frø i blandingen og når alt er godt blandet tilsættes de våde ingredienser.
Rør det hele godt sammen og del det straks i to lige store klumper.
Læg to stykker bagepapir på køkkenbordet og læg en klump dej på hver.
Form de to klumper til flade firkanter så de lettere kan rulles ud så de passer til en bageplade


Nu rulles dejen ud mellem to stykker bagepapir så den passer
til en bageplade. Inden knækbrødene lægges på bagepladen ridses de med en kniv så de kan skilles ad efter bagningen.



Knækbrødene bages ved 155 - 160 grader i ca 1 time. Jeg bruger varmluft i starten og slutter med almindelig varme i slutningen af bagningen.

Knækbrødene er i ovnen 


  

Når brødene er færdige skal de køle helt af før de lægges i en tætsluttende beholder så de forbliver knasende sprøde.

De færdige knækbrød





Ingen kommentarer:

Send en kommentar