Til min store skuffelse var der ikke meget at komme efter, og tilsyneladende er det en ret som er på vej i glemmebogen. Derfor måtte jeg ty til min egen fornemmelse for råvarerne og eksperimentere mig frem.
Kråseragout
500 kyllingekråser
100 gr tørsaltet bacon
2 løg
2 gulerøder
2 fed hvidløg
1 terning kyllingebullion
1 dl piskefløde
1/2 dl rødvin
salt
peber
Start med at skære bacon i terninger og brun dem sammen med de to løg, skåret i små tern. Når løgene er klare og bacon er let brunet, tilsættes de rensede kråser og alt steger videre ved god varme. Gulerødderne skæres i skiver som brunes med et par minutter, sammen med d to fed hvidløg som også er knust og hakket i småstykker. Til slut hældes rødvinen ved og når den er bruset af tilsættes vand så det dækker kråserne og en terning kyllingebullion tilsættes.
Nu skrues der ned for varmen og retten simrer videre i ca 11/2 time. Når kråserne er møre smages til med salt og peber og piskefløden tilsættes og retten koger ind til en passende konsistens - man kan evt jævne lidt på retten hvis den forekommer for tynd.
Som tilbehør kan man bruge en god mos, og jeg har valgt en kålrabimos som også er en meget undervurderet ret. I Norge er det almindeligt at servere kålrabimos til julemiddagen, og i sønderjylland spises der også kålrabi som tilbehør til flere egnsretter.
Kålrabimos
1 kålrabi ca 800 gr.
vand
en klat smør
1/2 dl piskefløde
salt
peber
Kålroen (kålrabien) skrælles og skæres i tern, hvorefter den kommes i en gryde og dækkes med vand, og koges først i 20 - 30 minutter uden tilsætning af salt. Når kålrabien er mør hældes vandet fra og den moses med en klat smør, tilsættes fløden lidt af gangen indtil den er jævn og cremet. Til slut smages den til med salt og peber.
Serveres med et drys friskhakket persille.
Kråseragout med kålrabimos |
Jeg har også altid forsøgt at rane kråsen! Det lyder godt nok lækkert det der, og så med kålrabimos. Uhm
SvarSletVi har nu haft høns i et år, bl.a for at få noget godt kyllingekød fra dyr der har haft et godt liv - de render frit i vores have og hygger sig! Når vi har slagtet har jeg troligt smidt kråserne i en pose i fryseren (og en pose med hjerterne, og selvfølgelig også en pose med leverne) Jeg har aldrig smagt nogle af delene, men ved at alle 3 ting kan spises og mener at man skal spise hele dyret når man vælger at slagte det. Nu er vi ved at have så mange at vi har nok til et måltid og ved en søgning på google fandt jeg din opskrift - den vil jeg prøve - det lyder i hvert fald lækkert :)
SvarSletHej Irene. I et hæfte fra Brugsen, " ung mad fra brugsen " findes en rigtig lækker og let kyllingeleverret. Hæftet er af ældre dato, men kan findes på nettet.
SletDet smagte iøvrigt rigtig dejligt, så det skal vi have igen på torsdag :D
SvarSlet