Ramsløg
Efter den længste vinter i mands minde er foråret endelig kommet. De første dage uden nattefrost og tocifrede dagstemperaturer får naturen ud af vinterdvalen.
Et hurtigt kik til vores ramsløgs bed afslører at der allerede kan høstes friske blade til køkkenet.
Ramsløgsbeddet i fuldt flor |
Ramsløgspesto
20 - 30 ramsløgsblade
2 - 3 dl god rapsolie
1,5 dl revet parmesan ost
1,5 dl hasselnødder
lidt salt og evt. citronsaft
Bladene skylles og duppes tørre i et rent viskestykke, hvorefter de blendes sammen med olie parmesan og nødder. Hold lidt igen på olien og tilsæt gradvist indtil den ønskede konsistens er nået. Til slut smages til med salt og evt. citronsaft.
Opbevar pestoen i et glas i køleskabet, hvor den let kan holde sig i mange dage.
Har du selv taget billedet Karlo?
SvarSletJa billedet har jeg selv taget - jeg har fotograferet mit bed flere gange i forskellige stadier.
Slet