Sider

Faste læsere

tirsdag den 16. april 2013

Ramsløg

Ramsløg 

Efter den længste vinter i mands minde er foråret endelig kommet. De første dage uden nattefrost og tocifrede dagstemperaturer får naturen ud af vinterdvalen. 
Et hurtigt kik til vores ramsløgs bed afslører at der allerede kan høstes friske blade til køkkenet.

Ramsløgsbeddet i fuldt flor

Ramsløg har mange anvendelsesmuligheder og kan med sin kraftige smag bruges istedet for hvidløg i mange retter. Et af de største hit er ramsløgspesto, som er let at lave og som kan bruges på pasta, brød eller på de første nye kartofler.

Ramsløgspesto

20 - 30 ramsløgsblade

2 - 3 dl god rapsolie

1,5 dl revet parmesan ost

1,5 dl hasselnødder

lidt salt og evt. citronsaft

Bladene skylles og duppes tørre i et rent viskestykke, hvorefter de blendes sammen med olie parmesan og nødder. Hold lidt igen på olien og tilsæt gradvist indtil den ønskede konsistens er nået. Til slut smages til med salt og evt. citronsaft.
Opbevar pestoen i et glas i køleskabet, hvor den let kan holde sig i mange dage.

2 kommentarer:

  1. Har du selv taget billedet Karlo?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja billedet har jeg selv taget - jeg har fotograferet mit bed flere gange i forskellige stadier.

      Slet