Sider

Faste læsere

lørdag den 5. januar 2013

Brændenældetærte

I dag skriver vi 5 januar og på årets første lørdag kunne jeg konstatere at brændenælderne allerede er vågnet af vinterdvalen og har sat nydelige mørkegrønne skud. Selvom det er tidligt kan der høstes en lille portion af disse små vitaminbomber. Men vær forsigtig - selvom det er tidligt på året, så lever brændenælderne op til deres navn, og brænder næsten værre end senere på året. Med andre ord, er det klogt at bruge handsker når man høster de friske skud.
Brændenældeskud

Jeg besluttede at forsøge mig med en brændenældetærte, som kunne skyde et nyt år med mad fra naturen igang.

Tærtedej

150 gr økologisk hvedemel
50 gr økologisk grahamsmel
1/2 tsk salt
125 gr økologisk smør
ca 1/4 dl vand

Dejen røres sammen og lægges i en 22 cm tærteform, hvorefter den hviler en halv times tid i køleskabet. Herefter tages tærteformen ud og tærtebunden prikkes med en gaffel inden den sættes i en 225 grader varm ovn, hvor den forbages i 10 min hvor den er dækket med bagepapir som er fyldt med tørrede ærter eller lignende. Efter de ti min fjernes ærterne og bunden bages yderligere 5 minutter, hvorefter den tages ud og er klar til at blive fyldt.

Fyld

Ca 2 kopper små friske brændenældeskud på 2-3 cm
2 økologiske æg
200 gr økologisk hytteost
2 spsk økoloisk piskefløde
6 små cherrytomater 
to spsk feta i tern
50 r økologisk revet emmenthaler 
salt 
peber

Skyl de friske brændenældeskud i rigeligt koldt vand (brug handsker) og blancer dem herefter i to minutter i en liter kogende vand. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af.
Halver tomaterne og fordel dem på tærtebunden sammen med feta-tern og de små brændenældeskud. Rør de to æg sammen med salt og peber og tilsæt hytteosten, hvorefter æggemassen fordeles over den fyldte tærtebubund. Til slut drysses den revne emmenthaler over og tærten bages ved 200 grader i 25 minutter.
Brændenældetærte 
Man kan selvfølgelig ændre på fyldet efter smag og f.eks. tilsætte kød hvis man vil bruge tærten til en frokostret uden andet tilbehør. Denne udgave er lavet med et fyld som tillader brændenælderne at være i hovedrollen og træde frem med deres egen smag.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar