På julemenuen har vi i de senere år haft en farseret and, men selve farsen indeholder jo brødkrumme og mel, hvilket ikke indgår i stenalder mad.
En glad and |
Det der udgør forskellen er selve farsen, som selvfølgelig kan tilpasses familiens smag og behag. Mit første forsøg tog afsæt i blomkål, som er et populært tilbehør i stenalder kosten:
Opskriften
400 gr. økologisk svinefars.
Et halvt blomkålshoved.
1 æg
1 stort madæble
1 lille løg
1 håndfuld udstenede svedsker
1 tsk. salt
1 tsk. stødt langpeber (eller det peber man har)
Lidt klaret smør eller olivenolie.
Begynd med at rive blomkålen på den grove side af rivejernet. Kålen brunes af sammen med det hakkede løg på en stegepande, kødet tilsættes og brunes med et par minutter.
Kom farsen i en skål og rør ægget i sammen med krydderierne, hvorefter det fyldes i anden sammen med æbleterninger og svedsker. Sy anden sammen med bomuldsgarn og gnid den udvendigt med salt og peber, hvorefter den sættes ind i en ovn som er forvarmet til 160 grader og steges i 2 - 3 timer, afhængig af størrelsen. De første 90 minutter steges anden med brystsiden nedad, hvorefter den steger færdig med brystet opad.
Den færdige and (jeg burde have klippet det yderste led af vingerne) |
Den farserede and kan let skæres i pæne skiver og serveres både varm eller kold. |
ikke er anvendelige i paleo maden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar